Clarinet time:

Clarinet Time
3 klarinetten
ISBN 701067

Clarinet Time

15 trios voor klarinet. Clarinet Time is voor 3 BES-klarinetten. De stemmen kunnen uiteraard verdubbeld of vermeervoudigd worden.

Aanvullende informatie:

  • 3 klarinetten
  • isbn 701067
  • niveau: Graad 1-2
Previous slide
Next slide

Meer Informatie

De laatste jaren is er een toenemende belangstelling te merken om de lichte muziek verder te integreren in het muziekonderwijs. Dit heeft mij ertoe gebracht een aantal stukken te componeren gebaseerd op diverse populaire stijlen. Voor een triobezetting is gekozen om aan te sluiten op de groepslessen die veelal op muziekscholen worden gegeven. Clarinet Time is voor 3 BES-klarinetten. De stemmen kunnen uiteraard verdubbeld of vermeervoudigd worden. Bij sommige stukken staan akkoordsymbolen zodat de bezetting vrij eenvoudig is uit te breiden met akkoordinstrumenten (keyboard, gitaar) of een compleet combo (bas en slagwerk) Zo krijgt de leerling een breed beeld van wat zoal mogelijk is naast het gangbare (klassieke) materiaal. De stukken hebben een duidelijk herkenbaar karakter en zijn oplopend in moeilijkheidsgraad (vanaf 2e helft van het 1e leerjaat tot……).

De omvang die gebruikt wordt bij Clarinet Time is e klein t/m f2. Voor een ritmische opbouw wordt gezorgd door het gebruik van terugkerende patronen.

Graad 1-2